Pro PETANQUE toernooibeheer Soorten toernooien/wedstrijdsystemen

De applicatie is geschikt voor toernooien tot 600 deelnemers en tot 24 speelrondes.
De volgende spelvormen zijn mogelijk :

Samengestelde teams per speelronde (mix per ronde, super mêlée, mêlée tournante)
Spelers schrijven zich individueel in en afhankelijk van het aantal spelers en beschikbare banen worden voor iedere speelronde een even aantal teams (doubletten en/of tripletten) samengesteld, waarbij hooguit één partij tussen een triplet en een doublet kan voorkomen.

De indeling in doubletten en tripletten wordt gelijkmatig verdeeld over alle deelnemers. Bij voldoende deelnemers en banen zal een speler niet meer dan één keer met en één keer tegen dezelfde persoon spelen.

Vaste teams (tête-à-tête, doubletten, tripletten)
Het is mogelijk het aantal speelrondes te verdelen in voorrondes en eindrondes. Na het spelen van de voorrondes kunnen op basis van het klassement poules worden samengesteld voor het spelen van de eindrondes. 

Behalve integrale loting van alle speelrondes, voorrondes en of eindrondes is het ook mogelijk per speelronde te loten en teams met evenveel gewonnen wedstrijden tegen elkaar te loten.  Verliezers kunnen afvallen (directe eliminatie) of verder spelen in een troosttoernooi al dan niet met complementaires.

Bij voldoende teams zal een team hooguit één keer dezelfde tegenstander hebben en partijen tussen teams van dezelfde club kunnen gedurende een aantal rondes vermeden worden. Bij een oneven aantal teams wordt één team vrijgeloot.

Samengestelde teams per toernooi (mix per toernooi, mêlee simple)
Spelers schrijven zich individueel in en afhankelijk van het aantal spelers en beschikbare banen worden een even aantal teams (doubletten en/of tripletten) samengesteld. De afwikkeling is verder gelijk aan die bij vaste teams.